Antropologia, ca disciplină, s-a concentrat foarte mult asupra relațiilor de rudenie, asta și pentru că a apărut în timpul colonialismului când atenția era îndreptată spre comunitățile descoperite de europeni și care funcționau după norme, valori și structuri diferite față de ale lor. Un aspect dezbătut de-a lungul timpului despre rudenie fiind legăturile de sânge, descendență și alte aspecte care în diferite contexte modelează relațiile sociale și structurale din cadrul unui grup, unei societăți. Modelul după care în prezent funcționează majoritatea societăților este cel al familiei nucleare, formată dintr-un cuplu căsătorit și unul sau mai mulți copii (biologici sau adoptați). Pe lângă familia nucleară se află cea extinsă formată din rudele cuplului.
Cel mai probabil are legătură cu relațiile lor cu propria familie, apropo de cele menționate la începutul textului, însă sub o formă sau alta prieteniile ajung să fie integrate în viața cotidiană a familiei- vizite, cine, vacanțe, sărbători petrecute împreună etc. Vorbe precum sora pe care nu am avut-o, fratele pe care mi le-am dorit, ne arată că prieteniile sunt relații secundare de regulă și a căror importanță crește cu cât sunt mai integrate și apropiate de familie.
Ada și Ioana - gestionarea momentelor dificile
...
Ileana și Andrei - cum s-au cunoscut și gestionat diverse perioade din relație☆Ileana și Andrei - cum s-au cunoscut și gestionat diverse perioade din relație
What Do We Owe Our Friends?
Mavro și Sorin - prietenia la distanță și valori împărtășite în prietenie☆Mavro și Sorin - prietenia la distanță și valori împărtășite în prietenie
Gabi și Sofia - viitorul relației lor☆Gabi și Sofia - viitorul relației lor
Ioana și Oana - cum s-au cunoscut și ritualuri de prietenie☆Ioana și Oana - cum s-au cunoscut și ritualuri de prietenie
Revoluție anti-romantică